Japonske navade

Japonske navade

Kategorija: E-monec

Japonska se mi je vedno zdela zanimiva in lepa dežela. Ne poznam nobenega Japonca, nisem še bila na Japonskem, si pa želim nekega dne spoznati njihove navade. Zato sem poskušala najti nekaj najbolj nenavadnih običajev. Večino sem povzela po spletni strani www.vandraj.si, kjer svoja spoznanja zapisujejo slovenski popotniki.

Ko obiščete Japonsko, po stanovanjih nikakor ne smete hoditi v čevljih. Japonci pa vam bodo (vljudni, kakor so) že ponudili svoje posebne lesene natikače.

Japonske navade res niso podobne slovenskim – vsaj glede prehranjevanja ne. Tam je nevljudno, če ješ med potjo. Naj vas ne zmede to, da je tam veliko avtomatov s hrano. Če kupite kaj na teh avtomatih, se ob njih ustavite in v miru pojejte kupljeno hrano.

Pravilo, ki marsikoga preseneti pa je, da si sojine omake na polivajo po jedi. Sojina omaka je namenjena namakanju in ne prelivanju, zato si jo nalijte v posebno posodico ob krožniku, ki je namenjena namakanju.

Japonci imajo nekaj prav posebnih pravil glede uporabe palčk. Palčk nikoli ne smete zapičiti v hrano. Vedno jih morate odložiti na posebno stojalo ob krožniku. Vsekakor ne smete pozabiti, da je Japonska precej drugačna od Kitajske.   

Zgornja slika prikazuje, kako pravilno jemo suši.

Vir:         https://www.vandraj.si/japonska-11-pravil-bontona-ki-jih-morate-poznati-preden-jo-obiscete/, pridobljeno 14. 3. 2024

Ko na Japonskem rečemo »kopanje«, mislimo kopanje v posebnih kadeh, ki so velike in lesene. A preden se okopate v teh posebnih kadeh, se morate obvezno oprhati.

Japonci so zelo ugleden narod, zato vedno in povsod počakajte v vrsti – nikakor se ne prerivajte.

Na Japonskem imajo prav posebno navado, da ne puščajo napitnine. To je do natakarja strašno nevljudno. Če boste napitnino pustili na mizi, bo natakar mislil, da ste drobiž pozabili!

To je le nekaj pravil bontona, ki jih morate poznati, če boste obiskali Japonsko. Želimo vam prijeten ogled države! In poročajte, kako je bilo 😊

Zapisala Zora K., 5. a


Koledar

avgust 2024
P T S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Accessibility