Obvestilo vsem staršem, skrbnikom

Obvestilo vsem staršem, skrbnikom

Kategorija: aktualno

Spoštovani

Novi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 (Ur. l. RS, št. 22/22) je začel veljati z dnem 21. 2. 2022 in prinaša spremembe tudi v vzgoji in izobraževanju:

  • Za vstop v šolo ni več potrebno izpolnjevati pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenja in testiranja).
  • Ukinja se samotestiranje v šolah, tako za zaposlene kot tudi za učence. 
  • Odlok ne prepoveduje več zbiranja v šoli za učence, ki se niso samotestirali v prostorih šole, zato je s tem odpadla tudi pravna podlaga za izobraževanje na daljavo za učence, ki niso imeli soglasja za samotestiranje v šoli. Ti učenci se zato vračajo v šolo. 
  • Vlada je sprejela tudi odločitev o ukinitvi napotitev v karanteno ob visokorizičnih kontaktih (VRK). 

Še vedno ostajajo v veljavi ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 in se z njimi zagotavlja varno učno okolje. Ti ukrepi so:

  • higienski (razkuževanje rok ob vstopu v šolo, večkrat temeljito umivanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov) in se izvajajo enako kot do sedaj, 
  • uporaba zaščitne maske (tip II ali IIR, tip FFP2 ali FFP3), ki je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. V šolah to pomeni, da učenci in zaposleni obvezno uporabljajo zaščitno masko praviloma pri vseh oblikah izvajanja pouka in drugih dejavnosti znotraj šolskega prostora (izjeme – pouk športa, dopolnjena starost 6 let). 

KAKO BO POTEKAL POUK OD 28. 2. 2022 NAPREJ?

V tednu od 28. 2. do 4. 3. 2022 bomo pouk in ostale dejavnosti predvidoma vodili tako, kot smo jih pred zimskimi počitnicami. To pomeni, da so vse dejavnosti prilagojene v izvedbi »mehurčkov« brez mešanja oddelkov, kar velja tako za reden pouk, manjše učne skupine, neobvezne in obvezne izbirne predmete, DOP/DOD, interesne dejavnosti itd.  

Hkrati bomo takoj prve dni po počitnicah spremljali stopnjo okužb med učenci in temu primerno spreminjali organizacijo pouka.  

Vstop v šolo za ostale osebe, obiskovalce poteka še vedno na enak način kot prej (obvezna predhodna najava), vendar obiskovalcem ni potrebno dokazovanje PCT pogoja. 

Da bi ohranili zdravje vseh nas, bomo ukrepe spoštovali in izvajali. Stalno bomo spremljali stanje okužb in glede na slednje načrtovali vzgojno-izobraževalno delo. 

V želji, da ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljam.

Ravnateljica


Koledar

avgust 2024
P T S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Accessibility