Ukrepi v primeru pojava obolenja s simptomi Covid-19

Ukrepi v primeru pojava obolenja s simptomi Covid-19

Kategorija: aktualno

Šola obvesti starše in učence, da lahko v šolo vstopajo le zdravi učenci.

V kolikor zboli učenec, ga učitelj napoti v sobo za izolacijo /preventivna soba/ ter obvesti svetovalno službo in vodstvo šole.

Strokovni delavec po telefonu obvesti starše in počaka ob učencu na prihod staršev. Če je možno, učenec ta čas nosi zaščitno masko.

Po odhodu obolelega učenca se soba za izolacijo temeljito očisti, dezinficira in prezrači.

Starši so dolžni obvestiti ravnatelja šole v roku 24 ur (telefonsko, elektronska pošta), v kolikor se izkaže, da je učenec okužen s Covid – 19. Ravnatelj je dolžan v najkrajšem možnem času o tem obvestiti NIJZ. Le ta sproži epidemiološko preiskavo, s katero se poišče izvor kužnosti ter poišče in obvesti vse možne kontakte okuženega učenca. NIJZ posreduje seznam kontaktov pristojni službi Ministrstva za zdravje, ki izda odločbe o karanteni. Pričetek kužnosti je 2 dni pred pojavom bolezni. NIJZ svetuje kontaktom, da v inkubacijski dobi spremljajo svoje zdravstveno stanje.

V kolikor zboli delavec šole, se umakne z delovnega mesta in pokliče izbranega zdravnika. V primeru, da je okužen s Covid – 19, o tem v roku 24 ur obvesti ravnatelja šole (telefonsko, elektronska pošta). Ravnatelj je dolžan v najkrajšem možnem času obvestiti NIJZ, ki prične z enakim postopkom kot opisano zgoraj.

Prostore šole, kjer se je gibala okužena oseba, se temeljito očisti in razkuži. Prostore se tudi temeljito prezrači.

V primeru potrjene bolezni pri učencu ali zaposlenem ravnatelj obvesti MIZŠ.


Koledar

avgust 2024
P T S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Accessibility