NAČRT ZA IGRIŠČE IN VRT

NAČRT ZA IGRIŠČE IN VRT

Kategorija: aktualno

NAČRT ZA IGRIŠČE IN VRT – skupnostna preureditev zelene površine ob OŠ Majde Vrhovnik

Dragi učenci in starši!

Zeleni odprti prostor ob šoli že vrsto let išče primerno rabo. V Društvu Pazi!park ga bomo v sodelovanju z OŠ Majde Vrhovnik in ob podpori Mestne občine Ljubljana v letošnjem letu preuredili. Ker bo prostor namenjen vašim otrokom, ga želimo urediti tako, da bo v prvi vrsti všeč otrokom, pa tudi vam. Pri tem želimo združiti koristno z zabavnim ter zmanjšati stroške, zato se bomo preureditve v veliki meri lotili skupaj z vami, bolj zahtevna dela pa bomo prepustili strokovnjakom. Izbrali bomo skupino učencev, staršev in učiteljev, ki bo sodelovala pri aktivnostih načrtovanja in izvedbe preureditve.

Projekt bo potekal v dveh korakih:

  1. Načrtovanje: z načrtovalskim procesom bomo pričeli takoj po prvomajskih praznikih. Najprej bomo skupaj z otroki in po njihovih željah pripravili načrt preureditve. Pri tem nam boste zelo pomagali tako starši, kot tudi otroci, če boste svoje ideje prispevali v skrinjico želja, izpolnili spletni vprašalnik in sodelovali pri ostalih aktivnostih o katerih vas bomo sproti obveščali.
  2. Izvedba: v juniju 2019 bomo organizirali delovne akcije, s katerimi bomo pripravljeni načrt tudi izvedli. Manj zahtevna dela bomo opravili skupaj z učenci, starši in učitelji, bolj zahtevna dela pa bomo prepustili strokovnjakom. Skupaj s svojim otrokom lahko sodelujete na primer pri izvedbi kakšne od ureditev (barvanje, brušenje, kopanje, oblikovanje terena, sajenje idr.) ali tako, da prinesete kaj dobrega za prigriznit in osvežilnega za popit na delovno akcijo. Iščemo tudi pomoč staršev pri organizaciji in komunikaciji ter zbiranju finančnih in materialnih sredstev.

Vabimo vas, da se nam pridružite tako,

da izpolnite SPLETNO PRIJAV­­NICO

Vsebino, načrt dela in napredek projekta lahko spremljate na:

– spletni strani šole https://www.os-majdevrhovnik.si v rubriki Aktualno,

– spletni strani Društva Pazi!park http://www.pazipark.si/portfolio/nacrt-igrisce-vrt,

– FB profilu Društva Pazi!park www.facebook.com/pazipark/.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko spletne pošte na naslovu pazipark@gmail.com.

Vljudno vabljeni, da si ogledate, kaj so o okolici OŠ Majde Vrhovnik in svojih željah povedali učenci 1. triade pred 3 leti v okviru projekta Pazi, kamera na gugalnici!. Prav tako vabljeni k ogledu sorodnih projektov skupnostnega urejanja, ki smo jih izvedli v Društvu Pazi!park: Igrišče senčko išče na OŠ Valentina Vodnika, Mala terasa na Gimnaziji Jožeta Plečnika in Vrt izpolnjenih želja v vrtcu Pedenjped.

 


Koledar

avgust 2024
P T S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Accessibility